Radyo amatörlerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa’daki buluşma noktası, Almanya Friedrichshafen şehrinde Alman Radyo Amatörleri Kulübü (DARC) tarafından düzenlenen HAM RADIO 2023 fuarı oldu.
HAM RADIO 2023
Bu fuar radyo amatörlüğü alanında faaliyet gösteren pek çok küçüklü büyüklü firmanın en yeni ürünlerini tanıttığı, aynı zamanda mevcut ürünlerinin de satışını gerçekleştirdiği bir fuardır.
Fuarda sadece firmalara ait ürünler değil, ikinci el ortamında radyo amatörlerinin birbirleri ile malzeme değiş-tokuş yaptıkları ya da uygun fiyatlarla satış yaptıkları bitpazarı ortamı da mevcuttur.
İsteyen her radyo amatörü bu ortamda cüzi bir ücret karşılığında kullanmadığı malzemelerini burada satışa sunabilmektedir.
Ancak bu fuar sadece alış-veriş odaklı bir fuar değil, radyo amatörlerinin gerçekleştirdikleri projelerin tanıtımlarını ve gösterimlerini de yapmak için dört gözle bekledikleri bir ortamdır.
Fuarda pek çok holde alışveriş işleri ve proje tanıtım standları yer alırken, MESSE’de yer alan devasa fuar binası içerisinde aynı anda pek çok konferans salonunda da radyo amatörlerinin ilgisini çekebilecek konularda konferanslar düzenlenmektedir.
MoEP Fuarda PARİS Salonunda
Bu yıl HAM RADIO 2023’e katılmama kararı almış olan Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC)’ın izni ile TRAC standını Mars On Earth Project (MoEP) gönüllüleri olarak bizler aktif hale getirmeye karar verdik.
Her yıl Türk amatörlerinin buluşma noktası özelliğini taşıyan TRAC standı; bu yıl MoEP afişleri ve bilgilendirme panoları ile Türk amatörlerinin buluşma noktası olması yanında, aynı zamanda MoEP bünyesindeki projemizi dünya amatörlerine anlatabileceğimiz bir ortam oluşturması hedeflenmiştir.
Ayrıca PARİS konferans salonunda 24 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 16.00’da bir saatlik bir sunum gerçekleştirilerek MoEP olarak geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizden ve Türkiye radyo amatörleri olarak Es’hail/QO-100 uydusu ile ilgili ülkemizdeki faaliyetlerin bir anlatımı gerçekleştirilecektir.
Bu yıl Türkiye’den de katılacak pek çok radyo amatörü yanında MoEP ekibi olarak da kalabalık bir katılım sağlayacağız.
MoEP Adına Katılımcılarımız
Aşağıdaki listede yer arkadaşlarımız, fuar boyunca ziyaretçilere MoEP hakkında bilgiler vermeye çalışacaklar.
- Barış DİNÇ (TA7W/OH2UDS)
- Burcu AYBAK DİNÇ (TA2NBA/OH2CAV)
- İsmail ERDOĞAN (DL2IE)
- Emin Bora DEMİREL (TA2FE)
- Teoman YURTSEVER (TA2TEO)
- Bilgin DİNÇ (*)
(*) Bu yıl henüz yaşını doldurmadan ikinci MoEP etkinliğini ve ilk radyo amatörlüğü fuar deneyimini yaşayacak olan minik MoEP gönüllümüz.
Fuarı ziyaret edecek olan tüm radyo amatörlerini standımıza bekleriz. Görüşmek üzere.
Tebrik eder, bizleri temsil edecek katılımcılarımıza ve minik MoEP gönüllümüze sevgilerimi sunarım.
Konusunda uzman arkadaşlarımıza başarılar diliyor, MoEP’i en iyi şekilde temsil edeceklerine gönülden inanıyorum.