Uzaydan Gelen Işık
Masalcı: Zeynep TURAN, Kayseri, 12 yaş.
Çıktı küremden dalga, hoşgeldin Marsa…
Günlerden Cuma, Zeynep okuldan gelmişti. O gün çok mutluydu çünkü arkadaşları Yasemin, Cemre, Aslıhan ve Asel geleceklerdi. Bu yüzden hemen okul kıyafetlerini çıkartıp, kendi kıyafetlerini giydi ve hemen ardından arkadaşlarına ikramlık hazırlamak için annesi Yıldız Hanım’ın yanına mutfağa gitti. Yıldız Hanım Zeynep’in en sevdiği yemek olan “yaprak sarması” yapacaktı. Bu nedenle malzemeleri hazırladı.
Zeynep ile birlikte sardılar. Sonra Aslı’nın ve Yasemin’in en sevdiği minik tarçınlı kurabiyeleri, sonra da Asel ve Cemre´nin en sevdiği ıslak keki yaptılar. Birlikte masayı hazırlamaya geçtiler. Masayı tam hazırlarken kapı çaldı.
Gelen kuzenleriydi, Zeynep ve annesi misafirlerine ´´hoşgeldin!´´ dediler. Kızlar ellerini ve yüzlerini yıkayıp, masayı hazırlamaya yardım ettiler. Ardından masaya oturup yemeklerini yediler. Yemekten sonra da masayı toplayıp odalarına geçtiler.
Yasemin’in getirdiği ilginç bir küre ile oynuyorlardı ve aniden koca bir ışık dalgası belirdi küreden. Kızlar çok korktu. O ışık dalgası kızları içine çekti ve aniden kendilerini uzayda bir gezegenin üzerinde buldular.
Gezegenin adını henüz bilmiyorlardı. Gezegenin üzerinden yeşil canlılar geldi. Kızlar çok şaşırdı ve haliyle çok korktular.
Cemre “Korkmayın kızlar! Bunlar sanırım uzaylı, uzayda yaşıyorlarmış. Bir kitapta okumuştum” dedi.
Kızlar bir oh çekti. İçleri rahatladı. Yasemin öne geçerek,
“Siz kimsiniz? Biz burada ne arıyoruz? Neden buradayız? Burası neresi?” bibi bir sürü sorular sordu. O yeşil yeşil canlılar da;
“Sakin… sakin… Biz arkadaşınızın dediği gibi uzaylılarız. Burası da Mars ve biz burada yaşıyoruz. Siz de sanırım hayal gücü çok güçlü olan çocuklarsınız. O hayal küresi sayesinde buraya geldiniz.
Aslıhan onun sözünü keserek “Neden burada yaşıyorsunuz peki?” dedi.
Uzaylı “Mars’ta yaşamamızın sebebi, Mars’ta en düşük sıcaklık 80 derece, karasal ve daha birçok özelliği var.”
Asel “Soğuk değil mi, üşümüyor musunuz?”
Uzaylı “Hayır! Aksine soğuk olduğu için Mars’ta yaşıyoruz, çünkü biz soğuğu çok severiz.”
Cemre “Başka özellikleri yok mu Mars’ın? Bize onları da anlatsanıza”.
Uzaylı “Onları da gezerek öğrenmek ister misiniz?” diye sordu.
Kızlar hep bir ağızdan “Evettt!” dediler.
Uzaylılar da “peki, peki” dediler ve gezmeye başladılar. Uzaylılar kızları ekim dikim yaptıkları seralarına götürdüler ama orada bizim seralarımızda yetişen bitkilerin çoğundan yoktu. Belki de benzemiyorlardı.
Orada domates, çavdar, turp, bezelye, pırasa, ıspanak, roka, tere, fionk soğanı vardı. Kızlar “bunlardan bizim Dünyamızda da var” dediler.
Onlar da “evet bunları zaten Dünyadan astronotlar getiriyor. Ekmeye çalışıyorlar. Biz de burada onlardan birazdan alıp ekiyoruz.”
Zeynep bağırarak “Aaaaa! Bu pembe bir pırasa” dedi.
Uzaylı da ona şöyle cevap verdi.
“Bu çok normal değil mi? Buranın şartları nedeni ile o pırasa pembe”.
Zeynep “peki” dedi ve gezmeye devam ettiler. Yasemin dedi ki ‘ya! iyi hoş geziyoruz da aklıma şu soru takıldı. Burası neden kırmızı?”.
Uzaylı ona şöyle dedi. “Burası adı üstünde kızıl gezegen”. Bunu öğrendikten sonra gezmeye devam ettiler.
Uzaylı onlara tekrar söze girdi “daha gezecek çok yer var” dedi ve gezmeye devam ettiler.
Asel “Offfff! Ben çok susadım” dedi.
Uzaylı da ona “Burada su bulunmaz çünkü, Mars yüzeyinde sıvı su bulunmamasının nedeni yüzeyindeki düşük atmosferik basınçtır.”
Cemre “Peki, siz susamıyor musunuz?” diye sordu.
“Bizim su ihtiyacımızı vücudumuz karşılıyor” diye cevap verdi uzaylı. Biraz daha gezdiler ve Mars hakkında şu bilgileri edindiler.
´´Mars’ın yoğunluğu Dünya’nın ile karşılaştırıldığında 100 kat daha az yoğundur. “Olympus Mons” adındaki dağ o kadar yüksektir ki, güneş sistemindeki en yüksek dağdır. Bu dağ, Mars’ta yer almaktadır. Mars’ın sadece iki uydusu bulunmaktadır. İsimleri; “Phobos” ve “Deimos“tur. Bu uydular küçük ve düzensiz bir şekildedir.
Zeynep dedi ki “Annem bizi merak eder, artık gitmemiz gerekiyor”.
Aslıhan da “Peki ya neyle gideceğiz?”
Uzaylı onlara şöyle dedi “Siz sadece gözlerinizi kapatın yeterli”.
Kızlar uzaylılarla vedalaştıktan sonra gözlerini kapamaları ile birlikte kendilerini bir anda evde buldular.
Şu köşe Mars köşesi,
Şu köşe uzay köşesi,
Bizimkisi küre hikayesi.
Harika olmuş.
Zeynep bu masalı yazarken hem eğlendi, hem öğrendi. Masal sonunda da bize okuduğunda çok hoşumuza gitti.
Harika olmuş, bayıldım başarılarının devamını diliyorum.
Ne kadar açıklayıcı, ne kadar net bir masal olmuş. Tebrik ederim prenses. Başarıların daim olsun.
Zeynebimmm! Harika bir masal olmuş. Hayal şu an hayal Dünya’na ışınlanmak istedim. Hayal Dünya’nın çok geniş olduğuna eminim. Kitabın baskısı olsa, emin ol ilk ben alırdım. 😘😘😘❤❤❤.
Zeynooo! Nasıl güzel bir masal olmuş. Çok sevdim. Bu kitab’ın baskısını çıkartmayı düşünürüm yerinde olsam.
Benim çok konuşan prenses kızım Zeyno. Başarıların her zaman bir basamak önde olsun, seni cok seviyorum.
Çok güzel olmuş, gurur duyulacak bir masal başarıların daim olsun. 😘
Zeynooo! Nasıl bir masal yazdın sen böyle? Harika telaffuz yapmışın. Kahramanların da çok hoşuma gitti. Masal da çok bilgilendirici olmuş.
Çok sevdim masalı, birtanem ya ne kadar güçlü hayal gücün. Teyzesinin birtanesi ❤❤❤
Bu çocuğun hayal dünyası ne kadar güçlü böyle? Masal diye buna derim ben ya. Üretim seni çocuk.
Hay Maşallah prensesim’e, sen nasıl güzel bir masal yazdın böyle. Bu kitabın baskısını çıkartmanı tavsiye ederim…
Babasının papatyası, nasıl da güzel masal yazmış. ❤️❤️❤️
Tebrik ederim Zeynepciğim. Başarıların daim olsun İnşallah. Harikasın. 😍😍😘
Çok güzel bir hikaye.
Tebrikler güzel olmuş, Zeynep TURAN.