MoEP olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Proje hedeflerimiz kapsamında analog astronotlarımız; istasyon içinde (IVA) giysisi, istasyon dışındaki görevlerde (EVA) analog uzay giysisi ve özel günlerde ise istasyon üniforması kullanacaklar. Bunların dışında da ekiplerin saha görevleri ve K12’ler için de görev tulum tasarımları planlıyoruz.
Aşağıda yer alan son iki tasarım (SGT, ve K12T) tipi hariç, bu çalışmalardan elde ettiğimiz veriler ışığında, gerçek uzay görevleri için de yeni nesil uzay giysileri üzerinde AR-GE çalışmaları sürdürmeyi öngörüyoruz.
Heyecan verici bu çalışmada, moda tasarımcılarının da katkısıyla, gelecek için hem işlevsel, hem de estetik açıdan çığır açacak giysiler tasarlamayı hedefliyoruz.
Amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda; özellikle moda ve tasarım alanında lisans eğitimini sürdüren üniversite öğrencileri ile çalışmak istiyoruz. Analog astronotlarımız için tasarlanacak IVA ve EVA giysilerinin AR-GE sürecinde yer aldığınızda, giysilerin tasarımından üretimine kadar her aşamada katılım sağlayabilecek ve sınırları zorlayan bir deneyim yaşayacaksınız.
Hedeflenen Tasarımlar
- Analog-Intravehicular Activity (IVA): Uzay aracının içinde yapılan faaliyetler için giyilen basınçlandırılabilir ve harici yaşam destek sistemi ile oksijen sağlayan giysilerdir. Rahatlık ve işlevselliğe öncelik verilir. Analog istasyonda simülasyon, komuta kontrol, insanlı uçuş ve insansız araç komuta kontrol kokpit görevlerinde kullanılacaktır.
- Analog-Extravehicular Activity (EVA) Giysisi: Uzay aracı/habitat dışında veya gezegen/Ay yüzeyinde kullanılan giysidir, uzayın sert ortamına karşı koruma sağlar, dahili iklimlendirme ve yaşam destek hizmeti sunar. Analog istasyonda istasyon dışı görevlerde kullanılacaktır. Bu çalışmada elektronik ve biyomedikal sensör sistemleri içeren EVA giysisinin, sadece kumaş ve tasarım kısımları modellenecektir. Analog astronotun giysi ile birlikte kullanacağı, sırt çantası, başlık, iklimlendirme, haberleşme, biyomedikal sensörler, diğer elektronik donanımlar ile arayüz yazılımları MoEP takımlarınca geliştirilecektir.
- İstasyon Üniforması: MoEP Analog Mars Araştırma İstasyonu ve uzak üs mürettebatları tarafından özel günlerde kullanılacak olan giysidir. Ekip ruhunu ve istasyon kimliğini yansıtan tasarım odaklı olacak olup, logo, isimlik, görev arması ve aksesuar kullanılabilir.
- Saha Görev Tulumu (SGT) : Öncelikli olarak astrobiyoloji, jeoloji ve diğer saha çalışmalarında istasyon bağımsız olarak sürdürülecek çalışmalarda kullanılacaktır. Logo, isimlik, görev arması ve aksesuar kullanılabilir.
- K12 Tulum (K12T) : K12 istasyonlarında kullanılacak olan çalışma tulumu tipidir. Logo, isimlik, görev arması ve aksesuar kullanılabilir.
Eğer siz de:
- Uzaya ve uzay teknolojisine tutkuluysanız,
- Yaratıcı ve yenilikçi bir bakış açısına sahipseniz,
- Moda ve tasarımı uzay bilimiyle buluşturmak istiyorsanız, aradığımız doğru kişi sizsiniz!
Mars on Earth Project (MoEP)’e gönüllü olarak katılarak, bu çalışma ile uzay araştırmalarımızın geleceğini şekillendirmeye katkıda bulunabilirsiniz.
Uzayın moda yolculuğuna bizimle katılın, teknoloji ve moda dünyalarını bir araya getirerek analog giysilerden başlayarak geleceğin uzay giysilerini şekillendirin!
Neden Katılmalısınız?
- Uzay keşiflerine katkıda bulunma fırsatı,
- Teknoloji ve moda alanlarında deneyim kazanma şansı,
- İnovasyon ve yaratıcılığınızı uzay araştırmalarında kullanma fırsatı,
- Uluslararası bir ekip ile çalışarak küresel bir etki yaratma şansı.
Katılım Koşulları
Tercihen tekstil mühendisliği, tekstil ve moda tasarımı, moda giyim tasarımı, güzel sanatlar, tekstil teknolojileri ve tasarım ve giyim üretim teknolojisi bölümlerinde eğitim görenler başta olmak üzere;
- Moda tasarımı veya ilgili bir alanda eğitim ve/veya deneyim sahibi,
- Yaratıcı ve yenilikçi bir bakış açısına sahip,
- Ekip çalışmasına yatkın,
- Motivasyonlu ve istekli arkadaşlarımızı bekliyoruz.
Sorularınız
Daha hızlı iletişim ve anlaşılamayan hususları açıklığa kavuşturmak için MoEP LinkedIn sayfasına mesaj göndererek sorularınızı sorabilirsiniz.
Başvuru
Buraya tıklayarak ön başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru çokluğu ve değerlendirmeye göre takımda yer almanız konusunda size e-posta ile geri dönüş yapılacaktır. Cevap geri dönüş süresi maksimum 72 saattir. Olumsuz sonuçlanan değerlendirmeler için geri dönüş yapılmaz.
Firma Sponsorlukları
Çalışmaya farklı şekillerde (dikim, atölye, kumaş, tasarım vb.) sponsor olmak isteyen firmalar formda ilgili bölümde bunu belirtebilirler.
Harika bir etkinlik. Umarım bir ekipte yer alabilirim…